Valikko Sulje

Lassi Rutanen: “Ihan vilpittömästi voin suositella – rehtiä ja rehellistä toimintaa.”

Joma Rakennus Oy - Asiakaskokemus - Lassi Rutanen

Piia Niininen ja Lassi Rutanen muuttivat tammikuussa 2016 uuteen paritalokotiinsa Laukaan Kylmäniemeen. Pariskunta seurasi Joma Rakennuksen uudiskohteen valmistumista rakennusvaiheesta saakka ja pääsi vaikuttamaan siihen, millainen uudesta kodista tulee.

Toivakasta kotoisin oleva Piia ja Laukaasta lähtöisin oleva Lassi hankkivat uuden paritaloasunnon Laukaan keskustan kupeesta, Kylmäniemestä. Laukaan S-Marketissa työskentelevälle Piialle ja ensihoidon kenttäjohtajana Jyväskylässä työskentelevälle Lassille Laukaa on mieleinen paikka asua.

– Laukaa on mukava paikka. Ei ole tullut ajatuksia, että muutettaisiin Jyväskylään, vaikka käynkin siellä töissä. Jyväskylä on kuitenkin niin lähellä ja Laukaassa on hyvät peruspalvelut. Pari edellistäkin asuntoa meillä oli Laukaassa, Lassi kertoo.

Uutta kotia etsiessään pariskunta pohti sekä rakentamista että pari vuotta vanhan omakotitalon hankintaa. Kylmäniemi asuinalueena vaikutti kuitenkin mukavalta, ja kun valmistuvaan paritaloon pääsi teettämään muutostöitä oman maun mukaan, kääntyi valinta Joma Rakennuksen uudiskohteeseen.

– Rakentamistakin mietittiin, mutta meillä ei kummallakaan ole oikein osaamista siihen. Olisi pitänyt uhrata aika paljon omaa aikaa. Tämän tekivät ammatti-ihmiset alusta loppuun, joten ajateltiin, että saadaan valmis ja laadukas koti, Lassi toteaa.

ND8A9765

Luotettava kuva jo ensitapaamisella

Joma Rakennus ei ollut Piialle ja Lassille ennestään tuttu. Yritykseen he tutustuivat ensimmäistä kertaa löytäessään ennakkomarkkinoinnissa olleen kohteen ja ottaessaan yhteyttä Joma Rakennuksen Markku Vuormaan.

Pariskunta sopi Markun kanssa tapaamisen paritalon rakennustyömaalle. Ensitapaaminen Markun kanssa eräänä kesäisenä perjantaipäivänä on jäänyt Lassille mieleen.

– Silloin oli hirveän lämmin kesäpäivä. Muistan, kun hikoiltiin täällä sisällä yli 30 asteen lämmössä. Hiki valui, ja Markku selitti tosi tarkasti meille kaikesta tähän taloon liittyvästä, Lassi naurahtaa.

– Meille jäi heti sellainen kuva, että Markku on tosi tarkka ja tietää oikeasti, mistä puhuu. Tapaamisesta jäi positiivinen yleisvaikutelma ja luotettava kuva.

Piia ja Lassi jäivät miettimään paritaloasunnon hankintaa ja alkoivat selvittää Joma Rakennuksen taustoja. Yritys ei ollut tuttu, mutta he tiesivät, että Joma on rakentanut aiemminkin vastaavia paritaloja.

– En tiennyt, että Joma on laukaalainen, oman paikkakunnan perheyritys. Katsottiin tietoja nettisivuilta ja kyseltiin tutuilta – monet tiesivät yrityksen, eikä mistään tullut negatiivista palautetta, vaan enemmänkin positiivista, Lassi muistelee.

ND8A9810

“Saatiin tästä meille mieleinen paikka”

Koska Piia ja Lassi löysivät asunnon jo rakennusvaiheessa, he pääsivät vaikuttamaan lopputulokseen. Lassin mukaan muutostöitä teetettiinkin reilusti, jotta kodista saatiin omiin tarpeisiin sopiva ja itselle mieleinen.

– Muutoksia tehtiin sisällä keittiöön, pesuhuoneeseen ja saunaan. Myös takka tilattiin erikseen. Piialle oli tosi tärkeää, että keittiöstä tuli mieleinen, ja että säilytys- ja tasotilaa on riittävästi. Hän tykkää laittaa paljon ruokaa ja leipoa, joten keittiö on tosi tärkeä.

Kolmen makuuhuoneen paritaloasuntoon tehtiin muutostöitä myös kesällä syntyvää perheenlisäystä ajatellen. Etupihan terassi lasitettiin ja rauhaisalle takapihalle teetettiin kokonaan uusi terassi.

– Takapiha on vähän suojaisampaan suuntaan, niin ajateltiin, että myös siellä olisi kiva olla katettu terassi. Meille on tulossa lapsi kesällä, niin takapihalle olisi sitten kiva viedä lapsi vaunuissa, Lassi kertoo.

ND8A9699

“Lupauksista on pidetty kiinni”

Lassin mukaan ensitapaamisella syntynyt luottamus säilyi läpi rakennusprosessin ja on säilynyt myös muuton jälkeen. Piia ja Lassi kiittävät Joma Rakennuksen kanssa toimivaa yhteydenpitoa.

– Oltiin rakennusvaiheessa puolin ja toisin yhteyksissä Markun kanssa. Ikinä ei tullut tunnetta, että “mitä te nyt turhaan tänne soittelette”, vaan aina meni mukavasti ja jämptisti yhteydenotot, Lassi kiittelee.

Asiat ovat hoituneet yhtä tarkasti ja luotettavasti myös muuton jälkeen. Pienet säätö- ja lisätyöt ovat hoituneet Joman kautta, eikä minkäänlaisia erimielisyyksiä ole ilmaantunut.

– Tänne piti asentaa ilmanvaihdon takkakytkin, jotta takka saatiin toimimaan suunnitellusti. Siitä keskusteltiin Joman kanssa ja he hoitivat asian kuntoon, Lassi sanoo tyytyväisenä.

Uudessa kodissa pariskuntaa miellyttää eniten se, että koti tuntuu oikeasti omalta. Kokonaisuuteen tyytyväisinä he suosittelevat Joma Rakennuksen kohteita mielellään myös muille uudesta kodista haaveileville.

– Ihan vilpittömästi voin suositella. Rehtiä ja rehellistä toimintaa. Meille luvattiin hyvä talo ja hyvä työnjälki – nämä lupaukset on pidetty, Lassi toteaa lopuksi.

Haastattelu: Suomen Asiakaskokemukset Oy