Valikko Sulje

Tero Lämsä ja Elina Kivinen: ”Heti tuli tunne, että tämä se on!”

Joma Rakennus Oy - Asiakaskokemuksia - Tero Lämsä

Leppävedeltä paritalon hankkineet Tero Lämsä ja Elina Kivinen kertovat aluksi etsineensä vanhaa omakotitaloa, mutta menneensä sitten myös uudiskohteen esittelyyn Leppävedelle. – Kun aukaisimme oven, niin piti purra huulta, ettei olisi kiinteistövälittäjälle heti hihkaissut, että tämä se on. Talon valoisuus, suuret ikkunat ja todella avarat oleskelutilat tekivät meihin vaikutuksen välittömästi, Tero ja Elina muistelevat.

”Mielettömän hieno pohjaratkaisu”

Kodista syntynyt valoisa ja toimiva ensivaikutelma ei ole parin vuoden asumisen jälkeen muuttunut huonompaan suuntaan, päinvastoin. – Halusimme kodin jossa voidaan olla koko ajan yhdessä, vaikka laitettaisiin ruokaa tai olisi vieraita. Tämän talon olokeittiö on palvellut hyvin ja vieraatkin ovat kehuneet tilaratkaisuja, Tero kertoo. – Lasten makuuhuoneet ovat eri puolella taloa kuin vanhempien huone, joka sekin on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

Pohjaratkaisun lisäksi pariskuntaa kiehtoi rauhallinen sijainti, jota perhe arvostaa. Olohuoneen ikkunoista ei näykään naapuritaloja, vaan mukava metsämaisema puineen ja kasveineen.

Takka ja ilmalämpöpumppu lisäasennuksena

Ostohetkellä talo oli lähes valmis ja sisustusmateriaalit valittuna. – Meidän mielestämme ne olivat tyylikkäitä ja laadukkaita, eikä niihin tarvinnut tehdä siinä vaiheessa muutoksia, Tero ja Elina kertovat. Vuorman Markun kanssa neuvottelimme vielä takan ja ilmalämpöpumpun lisäämisestä sopimukseen. Hän selvitti lupahommat ja esitteli eri vaihtoehtoja, joista sitten valitsimme tulikivestä muuratun takan, Tero kertoo. – Markulla oli tiedossa myös tuttu muurari, joka hoiti takan muurauksen. – Kaikki kävi todella joustavasti ja kyllä tästäkin vaiheesta voi antaa täydet pisteet Jomarakennukselle! Tero kiteyttää.

Vanhoissa taloissa omat riskinsä

Ennen uuden talon hankkimista Tero ja Elina kiertelivät vanhoja taloja, mutta uskallusta sellaisen ostamiseen ei oikein löytynyt. – Niissä on aina omat riskinsä, kun peruskorjatusta ei koskaan tiedä onko ne oikein tehty ja mitä remontin alle on piiloteltu. – Jos taas ostaa hartiapankkirakentajan tekemän käytetyn talon, niin sen remontoinnissa on kovasti työtä ja myös perusrakenteiden kunnosta jää riski itselle, Tero perustelee. Uudessa talossa rakennusliikkeellä on oma vastuunsa rakennevirheistä ja jos jotain ilmenee, niin aina tietää kuka asiasta vastaa. – Kun muutimme tänne, niin saimme Vuorman Markulta todella hyvän käyttöopastuksen sekä talokansion, jossa on selkeät käyttö- ja huolto-ohjeet rakennukselle ja koneille. – Kun ei ole itse alan ammattilainen, niin tällainen valmis ratkaisu tuntuu niin huolettomalta ja riskittömältä, Tero sanoo.

Pientä rakentamishommaa on kuitenkin uudessakin talossa, sillä Tero ja Elina ovat tehneet kotinsa pihatyöt itse. Samoin terassia on jo laajennettu ja etupihalle asennettu laatoitus. – Se sitä mukavaa värkkäämistä, joka tähän omakotiasumiseen kuuluukin! Tero sanoo iloisesti.